Ulf, Mats & Peter
Ulf, Mats & Peter

Måste elcyklar vara fula?


Det var frågan vi ställde oss en tidig vårdag i april. Det exploderar ju fullständigt av elcyklar just nu, och det kan man förstå. Det är svårt att hitta ett trevligare sätt att ta sig fram och tillbaka till stan. Till en kostnad av ca 25 öre milen, cruisar man coolt fram, och är ”fit for fight” till 9.00-mötet i stan. Man måste inte ha ”Tour de france-dräkten” på sig,  och man behöver inte heller planera in tid för dusch när man kommer fram. Om man använder full support på vägen till jobbet, känns ansträngningen som en rask promenad. Om man vill få lite mer träning, kan man ju använda mindre support på vägen hem.

Konceptet elcykel är genialt, men varför måste man helt plötsligt nöja sig med en ful cykel? Vi kan inte förstå att så många leverantörer helt verkar strunta i design, och stil så fort de börjar tillverka el-cyklar.  Ofta är det batteriet som är boven. Antingen sätter de det som en stor klump på ramen, eller bygger in en dubbelpakethållare, och sätter batteriet mittemellan. Båda lösningarna ger cykeln ett kantigt och lite klumpigt utseende. Påminner lite om gamla Volvo 240.

Efter lång jakt på de rätta samarbetspartnerna och högkvalitativa snygga komponenter, är vi nu så glada och stolta att kunna presentera; E[bajk] Model 1.

Vi som grundat E[bajk] heter Mats Thomasson, Ulf Modigh och Peter Putschögl.


Mats Thomasson är en senior marknads och medierådgivare. Mats har arbetat bland annat som Head of Discovery/Brand Equity på Ogilvy, Director of Research på Mediacom, varumärkeskonsult på Cabomba Brothers och strategisk projektledare på PS Communication. På senare år har Mats drivit konsultföretaget BrandTeam som fokuserat på digital media och varumärkes- och kommunikationsstrategi.

Ulf Modigh arbetar med marknadsföring, kommunikation och ledarskap. Ulf har haft VD positioner både på konsult/ byråsidan och på kundsidan.
Några företag Ulf arbetat med är: LetsBuyIt.com, UPC, ComHem, PS Agency, Locomotive och RMR Brands. Peter Putschögl driver sedan 1980-talet Bangkokbaserade handelsföretaget RRR som fokuserar på att hjälpa Europeiska företag att hitta rätt produkter i Asien, försäkra kunderna om att de får rätt kvalitet i rätt tid och sörjer för att varorna transporteras till Europa på ett effektiv sätt. 

Affärsidé

Erbjuda pendlare med höga krav  ett elegant och intelligent sätt att ta sig till och från jobbet med hjälp av E[bajk].
 

Vision

E[bajk] ska vara förstahandsvalet bland dem som vill cykla på en snygg premiumelcykel till och från jobbet.